Startkabels

Bent u onderweg met de auto en uw accu raakt leeg? Dan zijn een paar startkabels een must have. U voorkomt hiermee dat u lang stil staat en uw reis niet meer voort kan zetten. Een startkabel gebruikt u door de kabel vast te maken aan uw eigen en aan een andere auto. Hiermee krijgt u genoeg stroom van de andere auto om uw eigen auto weer op de starten. Wanneer u door blijft rijden zal uw eigen accu weer opgeladen worden en is uw probleem opgelost. Bent u op zoek naar ander auto gereedschap? Klik dan hier. Als  u nog verdere informatie wilt, neem dan gerust contact op met onze klantenservice!

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Accu opladen en auto starten met startkabels

Uiteraard heeft Gereedschapdeal.com ook alle startkabels in haar assortiment. Startkabels gebruikt u wanneer uw auto niet start doordat uw autoaccu leeg is. U vraagt in zo’n geval normaal gesproken hulp aan een andere automobilist met een auto die vergelijkbaar groot is als die van u. Die heeft waarschijnlijk een accu met dezelfde capaciteit als die van uw auto. Met een startkabel kunt u vervolgens uw eigen auto starten op de accu van de andere auto. U dient dan wel over de juiste startkabel te beschikken, er zijn namelijk diverse uitvoeringen te koop.

Startkabels gebruiken

Startkabels gebruiken is niet moeilijk, maar het is wel belangrijk dat startkabels op de juiste manier gebruikt worden. Elk setje startkabels bestaat uit twee kabels, een rode en een zwarte, met elk een krokodillenklem aan het uiteinde. De kabels worden aan beide auto’s, de auto met de volle accu én de auto met de lege accu, gekoppeld. Via onderstaand stappenplan kunt de startkabels eenvoudig aansluiten:

  • Open de motorkap en zet de auto’s neus aan neus, zonder dat deze elkaar raken
  • Zorg ervoor dat beide auto’s uitgeschakeld zijn voordat de startkabels aangesloten worden
  • Sluit de rode kabel aan op de pluspool van de lege accu, om vervolgens de andere kant van de kabel op de pluspool van de volle accu aan te sluiten
  • Sluit de zwarte kabel aan op de minpool van de volle accu, om vervolgens de andere kant van de kabel op een massapunt (bijvoorbeeld een moer of de carrosserie) van de lege auto
  • Start eerst de auto met de volle accu en laat de motor vijf minuten draaien
  • Na vijf minuten kunt u de auto met de lege accu starten
  • Zijn beide auto’s gestart? Dan kunnen de kabels losgekoppeld worden
  • Let bij het loskoppelen op de volgorde: eerst de klemmen van de zwarte kabel en daarna de klemmen van de rode kabel

Startkabels kopen?

Heeft u de juiste startkabels voor uw auto gevonden? Plaats dan vandaag nog uw bestelling. Als uw bestelling voor 15.30 uur bij ons binnen is, wordt uw pakket dezelfde dag nog verzonden! Wilt u meer informatie over de startklabels? Dan kunt terecht bij onze klantenservice!