Zaagmachines

Keuzehulp

Hieronder de beschrijvingen van de categorieën om zo je keuze makkelijker te maken.

Afkortzaag

De afkortzaag is speciaal ontwrorpen voor het nauwkeurig doorzagen van snoeihout en hout onder verschillende hoeken.

Afkort- en verstekzaag

Een afkort- en verstekzaag lijkt in feite redelijk op de afkortzaag, maar met één grote toegevoegde bonus. De verschuifbare verstekzaag is voorzien van rails waarmee het blad naar voren en naar achteren kan bewegen. Dit betekent dat de afkort- en verstekzaag veel bredere materialen aankan dan uw afortzaag.

Bandzaag

De bandzaag is een veelzijdig gereedschap voor elke aannemer die schone en nauwkeurige zaagsneden wil. Zelfs als u een grotere stationaire lintzaag heeft, kan het draagbare model worden gebruikt voor kleinere klussen of om onderdelen af te werken die op de grotere zaag zijn gesneden.

Cirkelzaag

Een cirkelzaag is een nuttige aanvulling op de gereedschapskist. De meest voorkomende functie is om in een rechte lijn op stukken hout te zagen. 

Decoupeerzaag

Decoupeerzagen worden het meest gebruikt voor het zagen van vormen en rondingen in hout met zijn smalle blad, dat aan de voorkant van het gereedschap is bevestigd door een veerbelaste klem. De scherpe tanden van het blad worden gemeten in TPI of tanden per inch. Een hogere TPI geeft een gladdere snede waarvoor minder schuren nodig is.

Diamantzaag

Een diamantschijf kan worden gebruikt voor krachtig droog zagen in steen, metselwerk, tegels, beton en meer.

Reciprozaag

Reciprozagen maken slopen makkelijker en leuker. Het is het ultieme sloopgereedschap. Ramen, muren, sanitair, deuren en meer gewoon zagen en klaar.

Tafelzaag

Met een tafelzaag kunt u nauwkeurig zagen in hout. Ze zijn uiterst geschikt voor plaatwerk.