Acculaders

Gereedschapdeal.com is het adres voor het vinden van een goede acculader, druppellader of onderhoudslader. Op Gereedschapdeal.com geven we een duidelijke uitleg over onze laders en kunt u de verschillende aangeboden laders makkelijk met elkaar vergelijken. Dus of u nu een acculader nodig heeft voor een bromfiets, een auto of een druppellader voor een accu van een boot, we hebben het allemaal! Bent u op zoek naar ander auto gereedschap? Klik dan hier. Als u vragen heeft, neem dan contact op met onze klantenservice

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Een druppellader of een acculader?

Een acculader wordt ook wel een druppellader genoemd, maar er zit wel degelijk verschil tussen deze twee soorten laders. Een acculader laadt de accu namelijk in één keer helemaal op, terwijl een druppellader de accu elke keer met kleine beetjes oplaadt. Druppelladen zorgt ervoor dat de accu stapsgewijs opgeladen wordt en automatisch overschakelt naar de onderhoudsstand wanneer de accu vol is. Een druppellader is ideaal om langere periodes aan te sluiten op een accu, zonder dat de accukwaliteit afneemt.

Acculader: auto, scooter en boot

Het primaire doel van een acculader is om een accu op te laden en zijn onder te verdelen in drie voltages, namelijk 6, 12 of 24 volt. De meest gangbare acculader is de 12 volt lader. Voor vrachtwagens, boten en andere grote voertuigen kunt u een 24 volt lader nodig hebben. Een 6 volt lader is vaak nodig bij oldtimers. Een acculader wordt veel gebruikt bij bijvoorbeeld een auto die vaak lang stil moet staan. Om zeker te weten dat u de juiste lader aanschaft, is het van belang om na te gaan welk voltage op de accu vermeld staat.

Acculader kopen

Als de accu van uw auto leeg is, kunt u eventueel een acculader gebruiken. Dit wordt ook wel een druppellader genoemd. U moet een auto acculader niet zien als een directe starthulp als u midden op de weg staat. Hij heeft namelijk even zijn tijd nodig. Acculaders zijn er in verschillende voltages, bijvoorbeeld een acculader van 6 volt, van 12 volt of van 24 volt. Een acculader wordt veel gebruikt bij bijvoorbeeld een auto die vaak lang stil moet staan.