Momentsleutels

Een momentsleutel werkt hetzelfde als een ratel of steeksleutel. De sleutels werken als een hefboom om kracht over te brengen op bouten of moeren. Een momentsleutel zorgt echter voor een specifieke kracht waarmee wordt voorkomen dat de bouten of moeren beschadigen. Dankzij een momentsleutel draait u de moer of bout niet te hard of te zacht aan. De sleutel geeft door middel van een veer en kogeltje een waarschuwingsklik. Na deze klik is de moer of bout aangedraaid. Bent u op zoek naar ander auto gereedschap? Klik dan hier. Heeft u vragen over de momentsleutel? Dan kan u terecht bij onze klantenservice!
per pagina

2 producten

per pagina

2 producten

Momentsleutel: set

Net als ander gereedschap zijn momentsleutels verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Een grote momentsleutel heeft een langere hefboom dan een kleinere sleutel en kan daardoor meer kracht zetten. De capaciteit van een momentsleutel wordt aangegeven in Nm, wat staat voor Newtonmeter. Om te zorgen dat de bouten goed vastzitten, maar niet doorgedraaid worden met de kans op knappen, is het van belang dat je een momentsleutel kiest met het juiste aantal Nm. Met een momentsleutel set beschik je over momentsleutels in verschillende soorten en maten, waardoor je zeker weet dat je voor elke klus over een geschikte momentsleutel beschikt.

De beste momentsleutels bestellen

De momentsleutel is een geliefd stuk gereedschap bij het aandraaien van wielmoeren van de auto, het werken aan motoren en installaties, en wordt ook vaak toegepast binnen de fietsmontage. Met deze speciale sleutel kan iedere bout of moer even vast worden gedraaid, ongeacht hoeveel spanning erop wordt uitgeoefend. Dat verzekert een juiste montage en voorkomt scheuren, barsten of breuk van de schroefdraad van bout of moeren door overbelasting. Dit type sleutel wordt veel ingezet bij de montage van kwetsbare materialen zoals carbon, titanium en aluminium. Voor de allerscherpste prijs heeft u in ons assortiment keuze uit verschillende maten momentsleutels van geselecteerde topmerken als Bahco, Beta en Gedore.