Boor, combi- en breekhamers

Keuzehulp

Hieronder de beschrijvingen van de categorieën om zo je keuze makkelijker te maken.

SDS-PLUS boor- en combihamer

Een SDS-PLUS boor- en combihamer is een boorhamer met een beitelfunctie. Een boorhamer is een boormachine die rotatie en een hameractie gebruikt om zo door het beton te breken. de beitelfunctie is geschikt voor het lichte sloopwerk. Denk hierbij aan het verwijderen van tegels.

SDS-MAX boor- en combihamer

Een SDS-MAX boor- en combihamer is gelijk aan de SDS-PLUS boor- en combihamer alleen is geschikt voor het zwaardere werk.

Beitel- en breekhamer

Een beitel- en breekhamer is een krachtig gereedschap dat speciaal is ontworpen voor het slopen van de constructie. Het is typisch krachtig en zwaar en daarom wordt het gebruikt voor het afbreken van een verscheidenheid aan stoffen, variërend van houten wanden tot betonnen vloeren. Het heeft daarnaast geen roterende kop dus kan niet boren in tegen stelling tot een boor- en combihamer. 

Diamantboormachine

Diamantboren is een vorm van kernboren waarbij een roterende boor met daaraan een diamantboor wordt gebruikt om nauwkeurig afgemeten gaten te maken. Een diamantboor is een precisie-instrument dat schone, nauwkeurige gaten maakt.