Makita gereedschap

Makita Corporation is een producent van gereedschappen en werd al in 1915 opgericht. Het bedrijf staat voornamelijk bekend om de elektrische gereedschappen voor professioneel gebruik. Hierbij valt te denken aan onder meer boormachines, slagmoersleutels, slijptollen en decoupeerzagen. De meeste producten van Makita zijn vervaardigd met de lithium-ion accutechniek. Het internationale bedrijf heeft een hoofdkantoor in Japan, maar heeft daarnaast ook fabrieken in Engeland, Roemenië, Duitsland, Brazilië, Amerika, Mexico, China en Canada. In Nederland kennen we het bedrijf als Makita Nederland BV. Makita Corporation brengt, naast het merk Makita, ook de merken Maktec en Dolmar op de internationale markt.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Elektrisch gereedschap van Makita

Op zoek naar elektrisch gereedschap, of zelfs een complete gereedschap combiset kopen? Bij Makita kan je terecht voor allerlei gereedschap, van accuboormachine tot bouwradio of van decoupeerzaag tot schroefmachine. Makita heeft gereedschap van hoge kwaliteit, en machines worden soms geleverd met veel accessoires. Geld besparen? Koop eenmalig Makita gereedschap of een Makita gereedschapsset met accu, en schaf daarna alleen nog maar Makita machines zonder accu aan.

Een Makita decoupeerzaag of een Makita cirkelzaag?

In het ruime assortiment van Makita zijn verschillende zagen terug te vinden, waaronder een decoupeerzaag, cirkelzaag en een afkortzaag. Maar welke zaag is nu eigenlijk geschikt voor welke klus?

Een decoupeerzaag wordt ook wel eens een wipzaag genoemd en is een zaag met een kort zaagblad, wat met behulp van de motor op en neer bewogen wordt. Decoupeerzagen zijn ideaal om zonder te veel moeite figuren uit onder andere hout, kunststof en metaal te zagen. Met een cirkelzaag kunt u, in tegenstelling tot de naam van de zaag, op een eenvoudige manier lange en rechte snedes maken in hout, metaal of kunststof. Cirkelzagen zijn onder andere ideaal om laminaat of kozijnen mee op maat te zagen.

Makita accu: 18V, 36V of 40V?

Met draadloos gereedschap bent u niet afhankelijk van de maximale lengte van het snoer of de afstand tot een stopcontact, waardoor u vrij kunt bewegen tijden het klussen. Draadloos gereedschap werkt namelijk op basis van een accu. De accu’s van Makita zijn, net als het gereedschap, kwaliteitsproducten met een lange levensduur.

Makita beschikt over twee soorten accu’s: Li-Ion accu’s en Ni-Cd accu’s. Li-Ion accu’s kunnen tussentijds opgeladen worden, terwijl Ni-Cd accu’s pas opgeladen kunnen worden als de machines daadwerkelijk minder kracht hebben.

De capaciteit van een accu wordt aangegeven met het voltage: hoe hoger het voltage, hoe krachtiger het gereedschap. Bij de keuze voor een accu kunt u de volgende richtlijnen aanhouden:

  • 6 tot 15 volt: gereedschap voor licht werk
  • 12 tot 18 volt: gereedschap voor middelzwaar werk
  • 18 tot 36 volt: gereedschap voor zwaar werk

Let op: gebruik nooit een accu met een hogere voltage dan aangegeven op uw gereedschap.

Een Makita boormachine of een complete Makita gereedschapset

Op zoek naar elektrisch gereedschap of zelfs een complete Makita gereedschap combiset? Bij Makita kun je terecht voor allerlei gereedschap, van accuboormachine tot bouwradio en van decoupeerzaag tot schroefmachine. Makita heeft gereedschap van hoge kwaliteit en levert haar machines veelal met veel accessoires. Geld besparen? Koop eenmalig Makita gereedschap of een Makita gereedschapset met accu en schaf daarna alleen nog maar Makita machines zonder accu aan.